Tarinamme

Salmisen veljesten, Osmon ja Pekan, suonissa virtaa rakentajan veri, sillä heidän isänsä oli pitkän linjan rakennusmestari ja sieltä on ammennettu myös poikien oppi ja intohimo alaa kohtaan. Rakennustyö Salmisen toiminta käynnistyi Kuopiossa toiminimellä vuonna 2004. Toiminta lähti liikkeelle pienemmistä remonteista kahden henkilön toimesta ja kasvua alkoi syntyä. Vuonna 2007 toiminimi muuttui osakeyhtiöksi ja töissä oli jo 10 ammattilaista. Tänä päivänä Rakennustyö Salminen Oy työllistää melkein 200 rakennusalan ammattilaista ja liikevaihto on kasvanut yli 90 miljoonaan euroon.

Vuonna 2004 elettiin kuopiolaisen rakennusyrityksen alkuaikoja, kun Osmo Salminen ei löytänyt itselleen sopivaa kesätyötä. Hän päätti työllistää itse itsensä ja niin Rakennustyö Salminen sai alkunsa. Kesän lopulla alkoi olla töitä jo sen verran, että toimintaa oli katsottava pidemmälle.

Pekka tuli mukaan vuonna 2009, kun kasvanut yritystoiminta vaati lisäkäsiä pyöriäkseen. Yrityksessä alkoi olla jo toistakymmentä työntekijää ja kaivattiin apuvoimaa hallinnon puolelle. Osakekauppojen myötä Pekka tuli myös yrityksen toiseksi omistajaksi Osmon kanssa.  Toiminta on kasvanut ja yrityksen voimavara on henkilöissä, joista on kasvanut yritykseen vastuunkantajia. Veljekset Osmo ja Pekka antavat toiminnalle puitteet tiedostaen, että hankkeet tehdään joukkueena. Jokaisella tekijällä on niissä oma roolinsa, kaikkien työnjälki on tärkeää ja työn tekemistä arvostetaan.

Hyvin pian yrityksen toiminta keskittyi yritysten väliseen liiketoimintaan ja pääurakointiin. Koko yrityksen historian aikana kasvu on tullut puhtaasti referenssi referenssiltä – jokainen asiakkuus ja projektit hoidetaan niin hyvin kuin mahdollista. Tontilta ei poistuta ennen kuin asiakas on tyytyväinen ja työ on hoidettu loppuun asti.

Vuosien saatossa toiminta laajeni kattamaan koko Pohjois-Savon alueen. Onnistuneiden liiketilahankkeiden johdosta asiakkailta alkoi tulla toiveita toteuttaa projekteja laajemmalla alueella. Nykyään toiminta-alueemme liiketilaprojekteissa kattaa koko Suomen. Etelä-Suomen toimipiste perustettiin vuonna 2018 ja Oulun 2020.

Mahdollisuutta omaperusteisen asuntotuotannon aloittamiselle oli tutkittu jo useamman vuoden ajan, koska yritykselle haluttiin toinen tukijalka korjaus- ja liiketilarakentamisen rinnalle. Vuonna 2015 perustettiin Asunnot Salminen osaksi yritystä toteuttamaan asuntotuotantoa.

Tänä päivänä liiketoimintamme perustuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen. Urakointi ja korjausrakentaminen palvelee asiakkaita koko Suomen alueella. Kunnossapito ja palvelurakentaminen keskittyy Pohjois-Savon alueen puitesopimusasiakkuuksiin. Asuntotuotanto ja kiinteistökehitys toteuttaa asunto- ja kiinteistökehityshankkeita Kuopion ympäristössä.

 

Toimintamme perustana ovat yrityksemme arvot:

Arvostava työilmapiiri: Toimintamme perustana on arvostus työtä, työntekijöitä ja sidosryhmiämme kohtaan.

Asiakkuuksien odotusten ylittäminen: Asiakkaasta asiakkuuteen. Pyrimme pitkäjänteisiin asiakkuuksiin tarjoamalla rakentamisen palveluita, jotka ylittävät asiakkaiden odotukset.

Luotettavuus ja rehellisyys: Palvelemme luotettavasti ja rehellisesti.

Kannattavuus: Kannattavuus on lähtökohta pitkäjänteiselle toiminnalle ja työsuhteille.


Korson puurakenteinen päiväkoti valmistui

Rakennustyö Salminen pääurakoi 168-paikkaisen Korson päiväkodin Merikotkantielle Vantaalle. Puurakenteinen, kolmikerroksinen ja kerrosalaltaan 2 000 k-m2 päiväkoti vastaa alueen päiväkoti-ikäisten lasten …

K-CITYMARKET YLÖJÄRVEN UUDISTUSREMONTTI ALKOI

Rakennustyö Salmisen seuraava remontoitava ja laajennettava K-Citymarket sijaitsee Pirkanmaan Ylöjärvellä. Kauppakeskus Elossa sijaitsevan K-Citymarketin pinta-alaa lisätään 1 000 neliömetrillä, kylmälaitteita …

K-Citymarket Malmin uudistusremontti valmistui

Rakennustyö Salminen luovutti tilaajalle muutama päivä sitten täysin uuden myymälälookin saaneen Helsingin K-Citymarket Malmin. Noin vuoden mittaisen projektin aikana 18 …

Ilari Tiaisen urapolku kesätyöntekijästä työpäälliköksi

Rakennustyö Salminen tarjoaa mielenkiintoisia urapolkuja rakennusalan ammattilaisille. Tässä esittelemme Ilari Tiaisen urapolkua yrityksessämme. Ilari aloitti työskentelyn meillä jo vuonna 2011 …

Kesätyöhakumme on nyt auki!

Kesätyöpaikkojen haku on nyt avoinna. Rakennustyö Salminen tarjoaa vuosittain rakennusalan opiskelijoille mahdollisuuden näyttää asenteensa ja osaamisensa rakennusalalla. Kesätyötehtävät pääsääntöisesti edellyttävät …