Tilaa huomiselle

Kotipaikkamme on Kuopio, mutta toimimme valtakunnallisesti. Kuopion lisäksi toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Palveluitamme ovat urakointi, korjausrakentaminen ja teollisuusrakentaminen, kunnossapito ja palvelurakentaminen sekä asuntorakentaminen ja kiinteistökehitys.

Toteutamme asiakkaiden tarpeisiin suunniteltuja liike-, toimi- ja teollisuustiloja sekä asuntoja. Katsomme tulevaisuuteen niin menetelmien, materiaalien kuin ympäristön kautta. Vastuu tarkoittaa meille ekologisia ratkaisuja, mutta myös pitäviä aikatauluja ja lupaustemme lunastamista.

Meille jokainen päivä on mahdollisuus tehdä tilaa huomiselle.

Urakointi ja korjausrakentaminen

Urakoinnissa toimialueenamme on koko Suomi. Toimipisteemme sijaitsevat Kuopiossa, Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Vahvuutemme on joustava, vastuullinen ja sopeutumiskykyinen työskentelytapamme. Rakennamme monipuolisesti erilaisia kohteita, asiakkaiden toiveita ja tarpeita kuunnellen. Toteutamme liike-, toimitila- ja teollisuushankkeita.

Meiltä löytyy vaadittavaa erikoisosaamista ja taitoa toteuttaa vaativiakin uudis- ja korjausrakentamisen hankkeita.

Referenssi

Logistikkakeskus kerca 2, Kerava

Toteutimme pääurakoitsijana Keravan logistiikkakeskus Kerca 2:n mittavankokoisen laajennuksen. Rakennus toimii Broman Group Oy:n logistiikka- ja varastotilana. Hanke oli kokoluokassaan huomattava, sillä rakennus laajeni noin 25 000 k-m2 ja 470 000 m3 verran.

Laajennuksen korkeaan osaan rakennettiin automaatti- ja manuaalivarasto sekä matalaan osaan AGV-järjestelmävarasto, tasokuljettimet, tuotteiden vastaanotto ja lähettämö. Laajennuksen myötä olemassa olevan automaattivaraston kapasiteetti laajeni kaksinkertaiseksi.

Uusi logistiikkakeskus valmistui lokakuussa 2023.

Kerca 2

 

Referenssi

Monitoimirakennus Innocum i1, Siilinjärvi

Toteutimme projektinjohtourakkana uuden monitoimirakennuksen Innocum I1 rakentamisen Siilinjärvelle. Rakennus on viisikerroksinen ja sen kokonaisala on noin 4 000  m2. Innocum I1 toimii toimisto-, kokous- ja yritystiloina ja energialuokaltaan se on A-luokkaa.

Projekti aloitettiin syksyllä 2022 ja se valmistui marraskuussa 2023. Projektin tilaajana oli Kiinteistöosakeyhtiö Isoharja.

Innocum I1

 

Referenssi

K-citymarket lielahti, tampere

Toteutimme pääurakoitsijana Tampereen K-Citymarket Lielahden kauppakiinteistön modernisoinnin. Reilun vuoden mittainen peruskorjaus toteutettiin kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen alkoi kesäkuussa 2022.

Remontissa uudistettiin rakennuksen talotekniikkaa uusimalla muun muassa viemärit ja vesikatto. Kiinteistön energiatehokkuutta parannettiin aiempaa ympäristöystävällisemmin toimivilla kylmäkalusteilla ja valaistuksen vaihtamisella LED-tekniikkaan. Lisäksi pysäköintihallin liukutaso uusittiin ja pysäköintitiloja suurennettiin.

Remontti saatiin päätökseen elokuussa 2023.

K-Citymarket Lielahti

 

Referenssi

Break sokos hotel tahko, nilsiä

Toteutimme pääurakoitsijana Break Sokos Hotel Tahkon 90-luvulla rakennetun kantaosan peruskorjauksen. Peruskorjauksen kohteena olivat muun muassa hotellihuoneet sekä ravintola-, juhla- ja tapahtumatilat. Remointissa pinnat purettiin miltei kauttaaltaan betonille ja hotellin sisätiloille annettiin täysin uusi tyylikkäämpi ilme. Kokonaisuudessaan peruskorjattava rakennus oli kerrosalaltaan noin 4 700 kerrosalaneliömetriä.

Työt aloitettiin toukokuussa 2023 ja projekti valmistui syyskuussa 2023. Tilaajana oli Osuuskauppa Peeässä.

Break Sokos Hotel Tahko

 

Referenssi

Motonet, kuopio

Toteutimme rakennusurakkana Broman yhtiöt Oy:lle uuden Motonet tavaratalon rakentamisen Kuopioon. Liikekiinteistöön rakennettiin muun muassa Motonet-myymälä (n. 3 500 m2), erillinen itsepalveluautopesula, toimisto- ja sosiaalitilat, katsastuskonttori, korjaamotilat, rengashotelli ja myymälän alle kylmä autosuoja. Rakennus on pilari-palkkiontelolaattarunkoinen ja kooltaan noin 40 000 brm3. Energiatehokuutta rakennukseen saatiin asentamalla myymälän katolle aurinkopaneelit.

Motonetin uudisrakennuksen rakentaminen alkoi kesällä 2022 ja se valmistui huhtikuussa 2023. Myös konsernin omistamat Hyvinkään ja Oulun Motonet-tavaratalot ovat rakennettu Rakennustyö Salmisen voimin.

Motonet Kuopio

Referenssi

kuopion lääninhallitus

Maaherran ja lääninhallituksen virkatalo rakennettiin vuosina 1883-1885 arkkitehti Konstantin Kiseleffin suunnitelmien mukaisena. Vuosina 2021-2022 arvorakennukseen toteutettiin täydellinen peruskorjaus ja -parannus, jossa uusittiin mm. vesikatto, välipohjat ja ikkunat. Lisäksi uusittiin lämmitys-, jäähdytys-, ilmavaihto- ja sähkötekniset järjestelmät sekä vesi- ja viemäritekniikka ja rakennusautomaatiojärjestelmät. Hankkeessa kiinnitettiin erityistä huomiota tilojen terveellisyyteen ja kohteen kulttuurihistorialliseen arvokkuuteen.

Hanke toteutettiin ns. hybridiallianssimallilla, joka yhdistää perinteisen projektinjohtourakan ja yhteistoiminnallisuuteen nojaavan allianssin. Hankkeen rakennuttajana toimi Senaatti-kiinteistöt ja pääpalvelutuottajana Rakennustyö Salminen Oy. Hanke sai kunniamaininnan hyvästä yhteistyöstä, jonka myöntäjänä toimi Itä-Suomi –projekti ja Rakennusteollisuus RT ry.

Rakennus on nykyään Itä-Suomen aluehallintoviraston, lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston noin 120 työntekijän käytössä.

Kuopion lääninhallitus

Referenssi

Von Wrightin koulu

Toteutimme KVR-urakkana Kuopion ensimmäisen hirsirakenteisen koulun ja päiväkodin Kaislastenlahteen.

Rakentaminen alkoi heinäkuussa 2019. Koulu rakennettiin entisen Kaislastenlahden koulun tontille, josta purettiin vanha koulu ja päiväkoti pois. Uusi koulu valmistui edellä aikataulusta, marraskuussa 2020. Oppilaat aloittavat koulun käynnin uudessa koulussa 7.1.2021.

Von Wrightin koulu on poikkeuksellisen vähähiilinen koulu. Rakennuksen hirsirunko, maalämpö ja aurinkosähkö pienentävät hiilijalanjälkeä 44 prosenttia verrattuna betonirakenteiseen, kaukolämpöä tävään rakennukseen, jossa ei olisi omaa aurinkosähkön tuotantoa.

Katso video

Referenssi

Makkoova pilivenpiirtäjä

Ulkonäkönsä vuoksi aiemmin Finnjetiksikin kutsuttu kiinteistö sijaitsee Kuopion torin laidalla. Se sai uudistuksen jälkeen nimekseen Vihtori.

Toteutimme kiinteistön laajan peruskorjauksen vuosien 2012-2015 aikana.

Kiinteistön parkkikannen 4000 m2 uusiminen toteutettiin vuoden 2012 aikana. 2013-2014 uusittiin kiinteistön ulkoseinärakenteet. Vuosien 2015-2023 aikana toteutimme useita liiketilamuutoksia kiinteistön sisätiloissa.

Kauppakeskus Vihtori


Kunnossapito ja palvelurakentaminen

Kunnossapito ja palvelurakentamisen liiketoimintamme keskittyy tällä hetkellä Pohjois-Savoon. Tarjoamme vuosi- ja puitesopimuskumppaneillemme tehokkaita ja joustavia rakentamispalveluita. Asiakkaitamme ovat muun muassa Osuuskauppa PeeÄssä ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Kuopiossa, Yara Suomi Oy Siilinjärvellä ja Sumitomo SHI FW Energia Oy ja Stora Enson tehtaat Varkaudessa.

Referenssi

Yara Suomi oy

Toimimme Yara Suomi Oy:n Siilinjärven tehtaiden ja kaivoksen rakennusten kunnossapidon sopimuskumppanina.

Vastaamme tehtaiden ja kaivoksen rakennusten kunnossapidosta ja rakennusteknisistä korjaustöistä.

Olemme pystyneet vastaamaan Yaran tehtaiden ja kaivoksen erittäin korkeisiin työturvallisuusvaatimuksiin ja yhteistyössä asiakkaan kanssa kehittämään turvallisuutta haastavassa ympäristössä.

Yara Siilinjärvi

Referenssi

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Toimimme yhtenä puitesopimuskumppanina Kuopion yliopistollisen sairaalan rakennusten kunnossapidossa ja muutostöissä.

Palveluasenteemme ja tilaajan tarpeiden ymmärtäminen on erityisen tärkeää sairaalaympäristössä, joka on jatkuvasti muuttuva ja kehittyvä.

Hallitsemme tiukat puhtaus- ja työturvallisuusvaatimukset, mitä toimiminen sairaala-alueella edellyttää.


Asuntorakentaminen ja kiinteistökehitys

Asuntorakentajana panostamme kestävään laatuun, huolettomaan asumiseen sekä yhteisölliseen ja alueelliseen kehitykseen. Asuntotuotantomme ja kiinteistökehityksemme käsittävät sekä uudis- että korjausrakentamisen. Olemme antaneet useille kiinteistöille uuden, paremman elämän ja käyttötarkoituksen.

Etsimme uusia tontteja rivi- tai kerrostalorakentamiselle. Ota yhteyttä ja tarjoa meille hyvällä sijainnilla olevia tontteja, jolloin mahdollistamme uusien kotien rakentamisen. Vanhakin kiinteistö voi saada uuden elämän vaikka kaavamuutoksen kautta eri käyttötarkoituksiin.

Referenssi

Kiinteistö Oy kuopio Postitalo

Heinäkuun 1. päivänä 1936 aloitettiin U-kirjaimen muotoisen noin 5000 m2 laajuisen Kuopion postitalon rakentaminen yli sadan hengen voimalla. Kuninkaankadulla sijaitsevaan rakennukseen sijoitettiin kaikki Posti- ja lennätinlaitoksen toiminnot tukitoimintoineen. Talo edustaa funktionalismia ja on kuopiolaisen kulttuuriympäristön kannalta arvokas rakennus.

Vuoden 2021 alussa Posti Kiinteistöt päätti luopua talon omistuksesta, ja kiinteistö siirtyi Rakennusyö Salmisen emoyhtiö Stockpossin omistukseen. Rakennustyö Salminen Oy toteutti kiinteistöön laajan peruskorjauksen ja käyttötarkoituksen muutoksen vuosien 2022-2023 aikana.

Nykyisin kiinteistön omistaa Karelia Finland Oy ja Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymä. Postitaloon muuttivat tuomiokirkkoseurakunta, yhtymän hallinto- ja kiinteistöpalvelut, aluekeskusrekisteri, viestintä ja perheneuvonta. Karelia Finland Oy:n omistamiin tiloihin muutti Kuopion kaupungin tilakeskuksen museo- ja kirjastotoiminnat sekä asianajotoimisto Kalla Oy ja Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy. Lisäksi Postitaloon muutti Karelia Finlandin toimisto.

Referenssi

As Oy Kuopion Maakuntatalo

Alunperin vuonna 1931 valmistunut Itä-Suomen Karjanjalostusyhdistyksen rakennuttama kiinteistö Kuopion keskustassa sai uuden elämän laajan peruskorjauksen myötä. Vuonna 2020 valmistuneessa peruskorjauksessa kiinteistö uusittiin sisältä ja ulkoa kokonaan. Vanhaan toimistotaloon toteutettiin 18 modernia asuntoa ja n. 400 m2 uutta toimistotilaa.

Rakennustyö Salmisen emoyhtiö Stockpossin omistama asunto-osakeyhtiö tarjoaa tänä päivänä toimistotilat Rakennustyö Salmisen pääkonttorille ja Forenomille, sekä asuntoja Forenomin majoitusliiketiominnalle.

Referenssi

As Oy Kuopion vahtivuori ja AS Oy Minna canthin katu 11

As Oy Minna Canthin katu 11 peruskorjaushanke sisälsi LVIS-peruskorjauksen, talon korottamisen yhdellä kerroksella, hissien rakentamisen sekä toimistokerroksen muuttamisen asunnoiksi.

Samalle tontille omana taloyhtiönä rakennettiin myös As Oy Kuopion Vahtivuori, joka käsittää uudisasuinkerrostalon ja pysäköintihallin.

Lue lisää hankkeesta


Taitaja 2024 -kisat järjestettiin Kuopiossa

Kuopiossa järjestettiin muutama viikko sitten Taitaja 2024 -kisat, jossa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Rakennustyö Salminen …

Tampereen teatterin toteutusvaihe on alkanut

Tampereen teatterin peruskorjaus etenee toteutusvaiheeseen. Rakennustyö Salminen toteuttaa yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana Tampereen Teatterin peruskorjauksen. Joulukuussa 2023 alkanut kehitysvaihe on saatu päätökseen …

Viinijuhlien tuvat valmistuvat kesäksi

Varma kesän merkki on viinijuhlakoppien rakentamisen alkaminen! Rakennustyö Salminen rakentaa Osuuskauppa PeeÄssän järjestämän Kuopio Wine Festivalin eli viinijuhlien noin 20 …

K-Rauta Hämeenkylän rakentaminen alkoi Vantaalla

Vantaan Hämeenkylä saa vuoden lopussa ensimmäisen K-Rauta myymälänsä, kun Ainontiellä sijaitsevaan vanhaan keskusvarastoon rakennetaan uusi Keskon rautakauppamyymälä. Rakennustyö Salminen toimii …

Rakennustyö Salmiselle myönnettiin RALA:n Ympäristösertifikaatti

Pitkäaikaisen kehitystyön myötä Rakennustyö Salmiselle on myönnetty RALA:n Ympäristösertifikaatti. Sertifikaatti osoittaa, että yritystoiminnassa on otettu huomioon ympäristön kannalta olennaiset asiat. …