Tilaa huomiselle

Kotipaikkamme on Kuopio, mutta toimimme valtakunnallisesti. Kuopion lisäksi toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Palveluitamme ovat urakointi, korjausrakentaminen ja teollisuusrakentaminen, kunnossapito ja palvelurakentaminen sekä asuntorakentaminen ja kiinteistökehitys.

Toteutamme asiakkaiden tarpeisiin suunniteltuja liike-, toimi- ja teollisuustiloja sekä asuntoja. Katsomme tulevaisuuteen niin menetelmien, materiaalien kuin ympäristön kautta. Vastuu tarkoittaa meille ekologisia ratkaisuja, mutta myös pitäviä aikatauluja ja lupaustemme lunastamista.

Meille jokainen päivä on mahdollisuus tehdä tilaa huomiselle.

Urakointi ja korjausrakentaminen

Urakoinnissa toimialueenamme on koko Suomi. Toimipisteemme sijaitsevat Kuopiossa, Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Vahvuutemme on joustava, vastuullinen ja sopeutumiskykyinen työskentelytapamme. Rakennamme monipuolisesti erilaisia kohteita, asiakkaiden toiveita ja tarpeita kuunnellen. Toteutamme liike-, toimitila- ja teollisuushankkeita.

Meiltä löytyy vaadittavaa erikoisosaamista ja taitoa toteuttaa vaativiakin uudis- ja korjausrakentamisen hankkeita.

Referenssi

kuopion lääninhallitus

Maaherran ja lääninhallituksen virkatalo rakennettiin vuosina 1883-1885 arkkitehti Konstantin Kiseleffin suunnitelmien mukaisena. Vuosina 2021-2022 arvorakennukseen toteutettiin täydellinen peruskorjaus ja -parannus, jossa uusittiin mm. vesikatto, välipohjat ja ikkunat. Lisäksi uusittiin lämmitys-, jäähdytys-, ilmavaihto- ja sähkötekniset järjestelmät sekä vesi- ja viemäritekniikka ja rakennusautomaatiojärjestelmät. Hankkeessa kiinnitettiin erityistä huomiota tilojen terveellisyyteen ja kohteen kulttuurihistorialliseen arvokkuuteen.

Hanke toteutettiin ns. hybridiallianssimallilla, joka yhdistää perinteisen projektinjohtourakan ja yhteistoiminnallisuuteen nojaavan allianssin. Hankkeen rakennuttajana toimi Senaatti-kiinteistöt ja pääpalvelutuottajana Rakennustyö Salminen Oy. Hanke sai kunniamaininnan hyvästä yhteistyöstä, jonka myöntäjänä toimi Itä-Suomi –projekti ja Rakennusteollisuus RT ry.

Rakennus on nykyään Itä-Suomen aluehallintoviraston, lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston noin 120 työntekijän käytössä.

Kauppakeskus Vihtori

Referenssi

Von Wrightin koulu

Toteutimme KVR-urakkana Kuopion ensimmäisen hirsirakenteisen koulun ja päiväkodin Kaislastenlahteen.

Rakentaminen alkoi heinäkuussa 2019. Koulu rakennettiin entisen Kaislastenlahden koulun tontille, josta purettiin vanha koulu ja päiväkoti pois. Uusi koulu valmistui edellä aikataulusta, marraskuussa 2020. Oppilaat aloittavat koulun käynnin uudessa koulussa 7.1.2021.

Von Wrightin koulu on poikkeuksellisen vähähiilinen koulu. Rakennuksen hirsirunko, maalämpö ja aurinkosähkö pienentävät hiilijalanjälkeä 44 prosenttia verrattuna betonirakenteiseen, kaukolämpöä tävään rakennukseen, jossa ei olisi omaa aurinkosähkön tuotantoa.

Katso video

Referenssi

Makkoova pilivenpiirtäjä

Ulkonäkönsä vuoksi aiemmin Finnjetiksikin kutsuttu kiinteistö sijaitsee Kuopion torin laidalla. Se sai uudistuksen jälkeen nimekseen Vihtori.

Toteutimme kiinteistön laajan peruskorjauksen vuosien 2012-2015 aikana.

Kiinteistön parkkikannen 4000 m2 uusiminen toteutettiin vuoden 2012 aikana. 2013-2014 uusittiin kiinteistön ulkoseinärakenteet. Vuosien 2015-2023 aikana toteutimme useita liiketilamuutoksia kiinteistön sisätiloissa.

Kauppakeskus Vihtori


Kunnossapito ja palvelurakentaminen

Kunnossapito ja palvelurakentamisen liiketoimintamme keskittyy tällä hetkellä Pohjois-Savoon. Tarjoamme vuosi- ja puitesopimuskumppaneillemme tehokkaita ja joustavia rakentamispalveluita. Asiakkaitamme ovat muun muassa Osuuskauppa PeeÄssä ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Kuopiossa, Yara Suomi Oy Siilinjärvellä ja Sumitomo SHI FW Energia Oy ja Stora Enson tehtaat Varkaudessa.

Referenssi

Yara Suomi oy

Toimimme Yara Suomi Oy:n Siilinjärven tehtaiden ja kaivoksen rakennusten kunnossapidon sopimuskumppanina.

Vastaamme tehtaiden ja kaivoksen rakennusten kunnossapidosta ja rakennusteknisistä korjaustöistä.

Olemme pystyneet vastaamaan Yaran tehtaiden ja kaivoksen erittäin korkeisiin työturvallisuusvaatimuksiin ja yhteistyössä asiakkaan kanssa kehittämään turvallisuutta haastavassa ympäristössä.

Yara Siilinjärvi

Referenssi

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri

Toimimme yhtenä puitesopimuskumppanina Kuopion yliopistollisen sairaalan rakennusten kunnossapidossa ja muutostöissä.

Palveluasenteemme ja tilaajan tarpeiden ymmärtäminen on erityisen tärkeää sairaalaympäristössä, joka on jatkuvasti muuttuva ja kehittyvä.

Hallitsemme tiukat puhtaus- ja työturvallisuusvaatimukset, mitä toimiminen sairaala-alueella edellyttää.


Asuntorakentaminen ja kiinteistökehitys

Asuntorakentajana panostamme kestävään laatuun, huolettomaan asumiseen sekä yhteisölliseen ja alueelliseen kehitykseen. Asuntotuotantomme ja kiinteistökehityksemme käsittävät sekä uudis- että korjausrakentamisen. Olemme antaneet useille kiinteistöille uuden, paremman elämän ja käyttötarkoituksen.

Etsimme uusia tontteja rivi- tai kerrostalorakentamiselle. Ota yhteyttä ja tarjoa meille hyvällä sijainnilla olevia tontteja, jolloin mahdollistamme uusien kotien rakentamisen. Vanhakin kiinteistö voi saada uuden elämän vaikka kaavamuutoksen kautta eri käyttötarkoituksiin.

Referenssi

Kiinteistö Oy kuopio Postitalo

Heinäkuun 1. päivänä 1936 aloitettiin U-kirjaimen muotoisen noin 5000 m2 laajuisen Kuopion postitalon rakentaminen yli sadan hengen voimalla. Kuninkaankadulla sijaitsevaan rakennukseen sijoitettiin kaikki Posti- ja lennätinlaitoksen toiminnot tukitoimintoineen. Talo edustaa funktionalismia ja on kuopiolaisen kulttuuriympäristön kannalta arvokas rakennus.

Vuoden 2021 alussa Posti Kiinteistöt päätti luopua talon omistuksesta, ja kiinteistö siirtyi Rakennusyö Salmisen emoyhtiö Stockpossin omistukseen. Rakennustyö Salminen Oy toteutti kiinteistöön laajan peruskorjauksen ja käyttötarkoituksen muutoksen vuosien 2022-2023 aikana.

Nykyisin kiinteistön omistaa Karelia Finland Oy ja Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymä. Postitaloon muuttivat tuomiokirkkoseurakunta, yhtymän hallinto- ja kiinteistöpalvelut, aluekeskusrekisteri, viestintä ja perheneuvonta. Karelia Finland Oy:n omistamiin tiloihin muutti Kuopion kaupungin tilakeskuksen museo- ja kirjastotoiminnat sekä asianajotoimisto Kalla Oy ja Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy. Lisäksi Postitaloon muutti Karelia Finlandin toimisto.

Referenssi

As Oy Kuopion Maakuntatalo

Alunperin vuonna 1931 valmistunut Itä-Suomen Karjanjalostusyhdistyksen rakennuttama kiinteistö Kuopion keskustassa sai uuden elämän laajan peruskorjauksen myötä. Vuonna 2020 valmistuneessa peruskorjauksessa kiinteistö uusittiin sisältä ja ulkoa kokonaan. Vanhaan toimistotaloon toteutettiin 18 modernia asuntoa ja n. 400 m2 uutta toimistotilaa.

Rakennustyö Salmisen emoyhtiö Stockpossin omistama asunto-osakeyhtiö tarjoaa tänä päivänä toimistotilat Rakennustyö Salmisen pääkonttorille ja Forenomille, sekä asuntoja Forenomin majoitusliiketiominnalle.

Referenssi

As Oy Kuopion vahtivuori ja AS Oy Minna canthin katu 11

As Oy Minna Canthin katu 11 peruskorjaushanke sisälsi LVIS-peruskorjauksen, talon korottamisen yhdellä kerroksella, hissien rakentamisen sekä toimistokerroksen muuttamisen asunnoiksi.

Samalle tontille omana taloyhtiönä rakennettiin myös As Oy Kuopion Vahtivuori, joka käsittää uudisasuinkerrostalon ja pysäköintihallin.

Lue lisää hankkeesta


Uudistettu Postitalo on luovutettu uusille omistajille

Aikoinaan 30-luvulla rakennettu Kuopion vanha postitalo valmistui keväällä 2023 ja saanut jo uutta elämää seiniensä suojiin. Ulkoisesti edeltävää versiotaan muistuttava, …

Kasvisgallerian uuden ruokatehtaan rakentaminen Kuopioon alkaa

Juustoportti-konserniin kuuluva Kasvis Galleria Oy rakentaa uuden valmisruokatehtaan Kuopioon. Kasvisgallerian uusi 4 500 neliön suuruinen tehdas rakennetaan Kuopioon Pienen Neulamäen …

Danske Bankin tilat valmistuivat Kuopion keskustaan

Rakennustyö Salminen Oy pääurakoi Danske Bankin tilamuutostyön Kuopion torin laidalla Puijonkatu 19:ssa. Valmiit tilat luovutettiin kesäkuussa Danske Bankin käyttöön. Vihtorin …

Break Sokos Hotel Tahkon kantaosan peruskorjaus käynnistyy

Tahkon alueella on käynnissä useita matkailua edistäviä investointeja. Huhtikuussa käynnistyneen hotelliuudistuksen myötä Break Sokos Hotel Tahkosta kuoriutuu tyylikäs lomakohde, jossa …

Rakennustyö Salminen Oy:n pitkäaikainen toimitusjohtaja ja pääomistaja siirtyy sivuun päivittäisestä toiminnasta

Rakennustyö Salminen Oy:tä menestyksellisesti lähes kaksi vuosikymmentä johtanut yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Osmo Salminen siirtyy yrityksen päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi sekä …