Itä-Suomen työturvallisuuskilpailussa menestystä

Talonrakennusteollisuus ry Itä-Suomen, Itä-Suomen aluehallintoviraston ja Rakennusliiton järjestämässä työturvallisuuskilpailu 2017:ssa PK-sarjan voitto myönnettiin Rakennustyö Salminen Oy:lle 29.11.2017. Rakennustyö Salmiselle myönnettiin myös PK-sarjan paras sisävalmistustyömaa palkinto Ylä-Savon SOTE-kuntayhtymän Terveyskampus vaihe 1 Iisalmen sairaalan korjaus työmaalta.

Yhdeksän kuukautta kestänyt kilpailujakso alkoi helmikuussa 2017 ja päättyi lokakuussa 2017. Kilpailuun osallistuivat kaikki Talonrakennusteollisuus ry Itä-Suomen jäsenyritysten työmaat automaattisesti. Mittaukset suoritettiin ennakkoon ilmoittamatta työmaittain helmi- ja lokakuun välisenä aikana. Työturvallisuuskilpailussa oli tänä vuonna uusia kriteerejä ja entistä enemmän huomiota kiinnitettiin mm. työtapaturmataajuuteen, turvallisuusjohtamiseen, kuormien purkuun.

Rakennustyö Salmisen toimitusjohtaja Osmo Salminen arvioi PK-yrityssarjan ykköstilan tulleen pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen työturvallisuustoiminnan tuloksena.

”Emme tehneet mitään mullistavaa tänä vuonna vaan jatkoimme edellisvuosien hyviksi todettuja turvallisuuskäytäntöjä. Ne tuottivat hyvää tulosta. Aiemmin emme ole olleet mitalisijoilla. Voitto kannustaa ylläpitämään turvallisuutta. Milloinkaan se ei ole liian hyvä”, Osmo Salminen kertoo.